SZÉP kártya

Az alábbi hosszú szöveg lényege röviden: a SZÉP kártya egyetlen zsebére sem lehet törvényesen terméket vásárolni, kizárólag szolgáltatást. Termék vásárlásra az Erzsébet utalvány szolgál.

 

A SZÉP Kártyára utalt összegek felhasználása. Betű szerinti idézet idézet a www.adooldal.hu cikkéből.

Mi a Széchenyi Pihenő Kártya (rövidítése: SZÉP Kártya)? Egy elektronikus utalvány, amelyhez a kedvezményezettek azonosítása érdekében egy plasztikkártya is kapcsolódik. Az elektronikus utalványra a dolgozó munkáltatója utalhat - kedvezményes adózású - béren kívüli juttatást. A megkapott elektronikus utalványokat az elfogadóhelyeken lehet felhasználni - jogszabályban meghatározott célokra. Egy naptári év alatt több munkáltatótól is érkezhet a Kártyára juttatás, azonban annak összege legfeljebb munkavállalónként évi 300.000 forintig adózik kedvezményesen. Az értékhatár felett adott juttatás után a bérjövedelmekre vonatkozó általános szabályok szerinti adót-járulékokat meg kell fizetni.

Tekintettel arra, hogy a Kártya kvázi-fizetőeszközként használható, a jogszabály [55/2011. (IV.12.) Korm. Rendelet] szigorú feltételekhez köti azt, hogy milyen szervezet bocsáthat ki SZÉP Kártyát. A feltételeknek gyakorlatilag csak az országos fiókhálózattal rendelkező kereskedelmi bankok tudnak megfelelni, közülük az OTP Bank és az MKB Bank már bejelentette, hogy felveszi a szolgáltatásai közé a SZÉP Kártya kibocsátását is. A munkáltatók által átutalt összegeket a pénzintézet a kedvezményezetteknek nyitott egyedi számlán tartja nyilván, innen kerülnek leemelésre az elfogadóhelyeken felhasznált összegek.

A juttatás kedvezményezettje: a munkáltatóval munkaviszonyban álló dolgozók és annak közeli hozzátartozói (beleértve az élettársat is, amelyet elegendő egy nyilatkozattal alátámasztani) részesülhetnek, azonban a hozzátartozóknak adott társkártyával nem többszörözhető meg a kedvezményesen adható juttatás összege. Más foglalkoztatási formák esetén (pl. társas vállalkozás személyesen közreműködő tagja) nem alkalmazható kedvezményes adózással ez a juttatás.

Mitől kedvezményes az adózása? A SZÉP Kártyára átutalt összeg 1,19-szerese után a munkáltatónak 16 százalék személyi jövedelemadót kell megfizetnie (legfeljebb évi 300.000 Ft után 57.120 Ft-ot). Ez a gyakorlatban 19,04 százalékos adóterhelést jelent. Ezen juttatás után más közterhet (TB járulékot vagy egészségügyi hozzájárulást) nem kell fizetni. Ez a lehetőség 2011-re is fennáll annak ellenére, hogy az első Kártyák valójában csak 2011. július 1-én készülnek el.

Mire használható fel a SZÉP Kártya? Az elfogadóhelyeken az alább felsorolt szolgáltatásokat vehetik igénybe a kedvezményezettek, de a 2-12. pontban felsorolt szolgáltatásokat csak szálláshely-szolgáltatás igénybevételéhez kapcsolódóan:


Gyakorlatilag a fenti szolgáltatásokat a kedvezményezettek csak olyan belföldi utazáshoz kapcsolódóan vehetik igénybe, ahol legalább egy vendégéjszakát eltöltenek!


(LÁTHATÓ, HOGY MÉG A KERÉKPÁRKÖLCSÖNZÉSNEK ÁLCÁZOTT KERÉKPÁR VÁSÁRLÁS IS TELJESEN SZABÁLYTALAN, MERT A KÖLCSÖNZÉS SZÉP KÁRTYÁS KIFIZETÉSE IS CSAK EGY SZÁLLÁSHELY SZOLGÁLTATÓ ESETÉN LENNE MEGENGEDETT!!! INNENTŐL MINDENKINEK A FANTÁZIÁJÁRA VAN BÍZVA AZ ILYEN ÜGYLETEK "LEPAPÍROZÁSA". SAJNOS NÁLUNK EMIATT NEM LEHET KERÉKPÁRT VENNI SZÉCHENYI PIHENŐ KÁRTYÁRA. Farády Kerékpárüzlet megjegyzése).

 

Az utalvány beválása az elfogadóhelyekre kihelyezett POS terminálokon történhet, illetve a Kártyát kibocsátó intézmény (bank) vagy az elfogadóhely által üzemeltetett internetes felület segítségével (kihelyezett terminál nélkül).

A kártyára befizetett összegeket minden évben a naptári év végéig lehet felhasználni. A naptári éven belül fel nem használt egyenleg nem vihető át a következő évre, tehát elvész.

A SZÉP Kártya egyik előnye a 2012-ben végleg megszűnő Üdülési Csekkel szemben, hogy használata jóval kevesebb költséget jelent a munkáltatók, elfogadóhelyek számára. A SZÉP Kártya a munkavállalók és a munkáltatók részére díjmentes (kivéve a kártyák lejárat előtti pótlási költségét, ami 1500 Ft lehet). Az elfogadóhelyeknél merül fel 1,5 százalékos jutalék, amely a kártya-kibocsátó pénzintézeteket illeti meg a szolgáltatás biztosításának fejében.

A Széchenyi Pihenő Kártyával kapcsolatos hatósági feladatokat, ellenőrzéseket a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal látja el.


TISZTELT VÁSÁRLÓINK!

ÜZLETÜNK NYITVA  H-P 10-17-ig, Szo 9-12-ig.

ÚJ FELNŐTT KERÉKPÁROK KISZÁLLÍTÁSA 30 KM-EN BELÜL INGYENES.

Tovább

TELEFON:

88/328-379, 20/418-2626

Tovább

E_MAIL:

info@faradykerekpar.hu

Tovább
A kívánt tartalom töltődik...